top of page

Aerials silks

Lees verder voor het volgen van een proefles, informatie over de silks lessen bij Aerials Gym en algemene informatie over de sport

IMG_3932.jpg

Algemene
Informatie

Aerial silks is een vorm van luchtacrobatiek waarbij je kunsten uitvoert in 2 lange doeken. Oorspronkelijk komt deze sport uit het circus, maar tegenwoordig zie je het ook steeds vaker in theaters, bij events en in programma's als Holland's got talent.

In de doeken kan je tricks, drops en verschillende combo's uitvoeren. Bij een drop val je ineens (gecontroleerd) een stuk naar beneden en bij een combo laat je meerdere tricks na elkaar zien.

Een advanced aerialist is zowel erg sterk als lenig. Als beginner hoef je dit allebei nog niet te zijn. Je zult echter merken dat door het volgen van wekelijkse lessen, je kracht en lenigheid zullen verbeteren. Een nieuwe trick lijkt in het begin altijd zwaar, maar zodra je beter weet hoe je iets uit moet voeren, gaat de trick minder energie kosten. Later ga je ontdekken waar je rustmomenten zitten tijdens het uitvoeren van een bepaalde combo.

16+ advanced.jpg

informatie
over de les

Je kan les volgen vanaf 4 jaar.

De lessen zijn opgedeeld in 4 niveaus:

 • Beginner 1 (12weekse cursus)

 • Beginner 2

 • Intermediate

 • Advanced

Als beginner start je met een 12-weekse cursus waarin je alle belangrijke basistechnieken in de doeken leert. Als je na de cursus door wilt gaan met lessen, kan je een abonnement afsluiten. De trainster geeft na je cursus een advies over het vervolg. Er zijn 3 adviezen mogelijk: 

 1. Herhaal de cursus

 2. Verleng de cursus met een aantal weken

 3. Stroom door naar beginner 2 

Bij kids van jonge leeftijd of bij mensen die weinig sportachtergrond hebben, zal regelmatig optie 2 geadviseerd worden.

Gebaseerd op het advies zal een passende vervolggroep besproken worden.

Kids jong Intermediate.jpg

proefles
volgen?

Ben jij geïnteresseerd in aerial silks en wil je weten of het bij jou past? Schrijf je dan in voor een proefles voor €5,00

Als beginner bij aerial silks is een proefles altijd op afspraak in een aparte groep. Wegens veiligheid en techniek is het niet mogelijk om zomaar mee te doen in een lopende groep.

Stuur een mail naar aerialsgymniki@gmail.com ,

dan laat ik je iets weten, zodra er ruimte is voor een nieuwe proefles.

Zet in de mail je

 • Naam

 • Leeftijd

 • Emailadres

 • Telefoonnummer

​Aerial silks interm/adv: Mail voor een afspraak naar       aerialsgymniki@gmail.com 

Wil je graag lid worden? Maak dan een account aan bij Bsports en kies de gewenste leskaart.

bottom of page